Comments: 970 (Discussion closed)
 • #970

  Ελευθερία (Monday, 07 January 2013 21:59)

  Η λαλίστατη Ελευθερία πρέπει να βάλει τα παιδιά της για ύπνο.
  Καληνύχτα.

 • #969

  @Μολών Λαβέ (Monday, 07 January 2013 21:57)

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όποιος διαφωνεί με τη συντονιστική, όποιος τολμά να ασκεί κριτική πρέπει να παλουκωθεί πάραυτα. Εξαιρετική η εκφραστική σου δεινότητα. Έκφρασεις όπως "ΟΞΩ", "στον τάκο" και "μπανάρισμα" σε συνδυασμό με το όνομα "Μολών Λαβέ" θυμίζουν το δημοκρατικό ήθος του Κασιδιάρη. Αν ήμουν στη συντονιστική θα ανησυχούσα να με υπερσπίζονται με τέτοιο τρόπο. Εκτός και αν είσαι στη συντονιστική ή η συντονιστική χαίρεται για τη "συμβολή" σου στο δημοκρατικό διάλογο.

 • #968

  Ερωτήματα (Monday, 07 January 2013 21:44)

  Υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα. Η λαλίστατη Ελευθερία είχε πει ότι θα απαντήσει. Να περιμένουμε απάντηση ή η executive committee στο πλαίσιο της λογικής αποφασίζουμε και διατάσσουμε θα τα αγνοήσει. Είναι γραμμένα στο 927. Θέλετε να τα επαναλάβω; Απλές ερωτήσεις είναι. Δε θέλει πολύ σκέψη. 10 λεπτά από το χρόνο σας ζητούνται.

 • #967

  Μολών Λαβέ (Monday, 07 January 2013 20:23)

  Ντάξει! Το καταλάβαμε. Είναι 2-3 τύποι που trollάρουν ασυστόλως και αμφιβάλλω αν είναι και συνάδελφοι. Μάλλον κάνουν την πλάκα τους. Στον τάκο και μπανάρισμα να ηρεμήσουν λίγο.

 • #966

  ???? (Monday, 07 January 2013 20:14)

  Πώς παραιτείται ένας εθελοντής ??
  Απ' ότι έχω καταλάβει όσοι συμμετέχουν στην συντονιστική δεν εκλέγονται. Επίσης στις συνελεύσεις ζητάνε πάντα να μπούνε νέα μέλη στη συντονιστική. Γιατί δεν πάτε συνάδελφοι ??
  Δεν χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος στην Αθήνα.
  Αντε ντε....

 • #965

  Μολών Λαβέ (Monday, 07 January 2013 20:06)

  Οποιος δεν γουσταρει την πρωτοβουλία και το φόρουμ....ΔΡΟΜΟ!!! ΟΞΩ....Μας τα πρηξες φίλε!

 • #964

  @ all (Monday, 07 January 2013 19:13)

  Το ψέμα επίσης....

 • #963

  @all (Monday, 07 January 2013 18:45)

  Η αλήθεια σκοτώνει..

 • #962

  @all (Monday, 07 January 2013 18:23)

  Συναδελφοι,

  αφου βγηκαν τοσο "μακρια" μαχαιρια, δεν κανουμε μια συναντηση εντος εβδομαδας για να ειπωθουν τα παντα και να τοποθετηθουν οι παντες επι παντος;

 • #961

  whatever (Monday, 07 January 2013 17:55)

  Δεν πιστεύω στα μάτια μου με αυτά που διαβάζω. Θλίψη…

 • #960

  Ποιοι είναι;;; (Monday, 07 January 2013 17:54)

  Βρε παιδιά, όλοι τούτοι που τις τελευταίες μέρες, με τόση κακία και εμπάθεια, λερώνουν τις σελίδες του φόρουμ και τις κατεβάζουν σε ανεπίτρπετα φτηνό επίπεδο ειναι πολλοί; Ή είναι 1-2, οι ίδιοι και οι ίδιοι, που σαν είδος προβοκάτσιας θέλουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας και τον κόσμο των πανεπιστημιακών. Δε μπορεί να είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει, στην "ποιότητα" που συμβαίνει...

 • #959

  @πετρο (Monday, 07 January 2013 17:45)

  Eίναι ψέματα πέτρο μου που μέλος της συντονιστικής αποχώρησε επειδή υπήρχε διαφωνία στο μέτρο των μετατάξεων??Είναι ψέματα πέτρο μου που μέλος της συντονιστικής αποχώρησε γιατί με το φασιστικό σας πνεύμα είχατε την απαίτηση να συυπογράψει έγγραφο που προωθήσατε στο Υπουργείο που συμφωνούσε στις μετατάξεις ??
  Είναι ντροπή που παίζετε ένα τέτοιο βρώμικο παιχνίδι.Και επειδή το θράσος σας έχει γίνει επικύνδυνο στη πορεία θα αναφερθούν και πιο προσωπικές σας <<στιγμές>>που αποδυκνύει γιατί όλοι εμείς ζητάμε το λιγότερο να εξαφανιστείτε

 • #958

  @ΠΕΤΡΟ (Monday, 07 January 2013 17:33)

  Αστείο πέτρο μου είναι που ο νηπιαγωγος,ο δάσκαλος,ο υπάλληλος του ΤΕΒΕ κ.λ.π έχει διοριστει μόνο και μόνο επειδή ήταν υπάλληλος δημοσίου και επειδή η Συντονιστική έτρεχε στα υπουργεία να δώσει τη συγκαταθεσή της αποδέχοντας την αλητεία των ανω!

 • #957

  Petros (Monday, 07 January 2013 16:22)

  Είναι αστειότητες τα περί παραίτησης της πρωτοβουλίας (μάλλον εννοούν συντονιστικής αλλά ο λόγος τους είναι ομιχλώδης έτσι κι αλλιώς, τρώγονται με τα ρούχα τους) την οποία ευχαριστούμε όχι μόνο για τις προσπάθειές της αλλά και για το ότι πρέπει να ανέχεται ανυπόστατες συκοφαντίες.

 • #956

  Σεραφίνο (Monday, 07 January 2013 15:56)

  http://www.youtube.com/watch?v=-0D3cotZvAc

  Τι εννοείτε όταν λέτε παραίτηση της πρωτοβουλίας; 531 άτομα να πούμε ότι αυτοδιαγραφόμαστε ή να διαγράψουμε ο ένας τον άλλον ή να πούμε σε κάποιον τρίτο να μας διαγράψει -πχ. στον Μπένυ ή στον Αντωνάκη που ξέρουν από διαγραφές και ούτως ή άλλως μας έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους*; Υπάρχει και ο Φωτάκης που αρχίζει να δείχνει καλά δείγματα (δια)γραφής (Petros, θα σε αναλάβει προσωπικά).

  *Δεν χρησιμοποιώ την έτερη έκφραση περί γραψίματος όχι για λόγους αιδούς αλλά διότι θα ήταν υπέρ το δέον τιμητική για τα δύο αυτά ανθρωπάκια.

 • #955

  ΕΛΣΤΑΤ (Monday, 07 January 2013 15:09)

  ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

  http://fimotro.blogspot.gr/2013/01/2010-2011.html

 • #954

  ιάκωβος (Monday, 07 January 2013 15:06)

  @ panos

  Εγώ έχω ακούσει (δεν είμαι σίγουρος) ότι η πίστωση περνάει από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό (από έτος σε έτος), χωρίς να έχει δικαίωμα να την αγγίξει κανείς.

  Ακόμα και η πίστωση να επιστρέφει στο ΥΠΟΙΚ όμως, δεν είναι απάντηση. Εάν είναι έτσι, εύλογα αναρωτιέται κανείς τι κάνει το ΥΠΟΙΚ με την πίστωση αυτή μέχρι τη στιγμή που βγαίνει το ΦΕΚ. Την αφήνει και κάθεται μέχρι να ληφθεί η πολιτική απόφαση για να εκδοθεί το ΦΕΚ? Τη χρησιμοποιεί για κάτι άλλο? Όσο για το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες πιστώσεις που περιμένουν, δεν κάνει καμία διαφορά, το ίδιο ερώτημα και για αυτές.

  Επίσης, δεν λέω να περιμένει κανείς το δικαστήριο. Λέω να αναζητηθεί η πορεία των πιστώσεων αυτών και να δημοσιευθεί σε εφημερίδα (του εξωτερικού κατά προτίμηση). Σίγουρα ο ξένος τύπος θα ενδιαφέρεται για τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις σε μία χώρα της ΕΕ από τη στιγμή που αυτός διαφέρει τόσο πολύ από οπουδήποτε αλλού. Σίγουρα θα αναρωτηθούν οι άνθρωποι γιατί γίνεται έτσι το πράγμα στην Ελλάδα τη στιγμή που το σύνταγμα μιλάει για αυτονομία των πανεπιστημίων...

  Επίσης, κάποιος είπε ότι στην Ιταλία δεν έγιναν προσλήψεις σε ΑΕΙ τα τελευταία 4-5 χρόνια. Το πιστεύω, γενικά η κατάσταση στην Ιταλία με τις θέσεις στα πανεπιστήμια είναι πολύ χειρότερη από εδώ. Αλλά είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι το "δεν έγιναν προσλήψεις" για την Ιταλία σημαίνει ότι δεν προκηρύχθηκαν θέσεις. Αυτή η ιστορία, να κρατάει η κυβέρνηση το δικαίωμα πότε θα διοριστούν αυτοί που έχει εκλέξει ένα τμήμα, συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

  Στην Ισπανία έχουν κάτι θέσεις (πολύ λίγες) όπου κανείς εκλέγεται αρχικά με 5ετές συμβόλαιο και μόνο ερευνητικά καθήκοντα (postdoc). Μέρος της θέσης είναι ότι το πανεπιστήμιο έχει την υποχρέωση να προκηρύξει μετά θέση ΔΕΠ στο αντικείμενο αυτού που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση. Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κόβει τη χρηματοδότηση για την προκήρυξη τέτοιου είδους θέσεων ΔΕΠ. Έτσι τα πανεπιστήμια δεν τις προκηρύσσουν. Ακόμα κι αυτό θεωρήθηκε σκάνδαλο εκεί, γιατί οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν με τα 5ετή postdoc έμειναν ξεκρέμαστοι. Τους ανακοινώθηκε όμως πολύ καιρό πριν λήξουν τα 5ετή τους συμβόλαια, ώστε να αναζητήσουν αλλού δουλειά. Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν είπε η κυβέρνηση "προκηρύξτε τις θέσεις και θα τους προσλάβω όποτε έχω λεφτά"...

 • #953

  ΕΡΩΤΗΣΗ (Monday, 07 January 2013 15:01)

  Και εγώ έχω μια απορία..Η Πρωτοβουλία δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας να παραιτηθεί.Με τις ενέργειες της μας έχει πείσει ότι είναι ανίκανη να συνεχίσει το έργο για το οποίο της ανατέθηκε και αυτό είναι διορισμοί αποκλειστικά με λίστα.Αρχίζουμε να υποπτευόμαστε πολύ πιο χειρότερα απο αυτά που αναφέρονται εδώ

 • #952

  @ (Monday, 07 January 2013 14:53)

  Πολύ σωστά..έχετε θράσος κάποιοι που μας δίνετε υποδείξεις για να δημιουργήσουμε μια Πρωτοβουλία που θα στηρίζεται σε καθαρές προθέσεις για την αποτελεσματικότητα των νόμιμων διορισμών μας.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ απ ότι γνωρίζω είναι η παραίτηση της τωρινής ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑς κάτι το οποίο είναι ανέφικτο απ ότι μας ενημέρωσε χθες η ελευθερία.Το γιατι ας απαντηθεί απο τους έξυπνους ανευ συμφερόντων

 • #951

  ΓΓ (Monday, 07 January 2013 14:47)

  Αυτή η καραμέλα ότι άλλο μετακινήσεις και άλλο διορισμοί πότε θα σταματήσει?? Μπορεί νομικά να μην είναι το ίδιο αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα. ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γίνουν οι δικοί μας διορισμοί. Ο Αρβανιτόπουλος έχει πλέον ένα καλό επιχείρημα σε κάθε πίεση για νέους διορισμούς. θα λέει ότι διορισμοί θα γίνουν στη δευτεροβάθμια μόνο, γιατί η τριτοβάθμια βολεύτηκε με τις μετατάξεις που πολλές από αυτές δημιούργησαν πρόβλημα στη δευτεροβάθμια μιας και μετακινήθηκε κόσμος από τη δευτεροβάθμια προς την τριτοβάθμια.
  Άλλωστε και φέτος το υπουργείο είχε θέσεις να διαθέσει και δεν έδωσε ούτε μία στην τριτοβάθμια προφανώς λόγω των αναμενόμενων μετατάξεων.

 • #950

  @949 (Monday, 07 January 2013 14:45)

  Eσύ αγαπητέ θα ανήκεις στην κατηγορία των γραφικών τύπων που δεν περιμένουν τον διορισμό τους απλά θέλουν να το παίζουν πανεπιστημιακοι.
  Εάν γνώριζες τους χειρισμούς ,υα λεγόμενα και τα πεπραγμένα τότε θα είχες καταλάβει τι παιχνίδι μας παίζουν οι <<κυβερνώντες>>της Πρωτοβουλίας.

 • #949

  Η αχαριστία είναι χαρακτηριστικό των ευεργετημένων (Monday, 07 January 2013 14:30)

  Έχω εγγραφεί στην αλληλογραφία της πρωτοβουλίας εδώ και πάρα πολύ καιρό μιας και αναμένω διορισμό εδώ και 3 χρόνια. Δε συμμετείχα σε καμιά συνάντηση λόγω απόστασης και τώρα λυπάμαι για αυτό.

  Αυτά τα 3 χρόνια όμως ό,τι νέα είχαμε, ενώ βράζαμε στο ζουμί μας, τα μαθαίναμε μέσω της πρωτοβουλίας και μετά από δράσεις της συντονιστικής. Αυτοί οι άνθρωποι έτρεξαν για όλους μας και μας βοήθησαν να μη σαλτάρουμε από την αγωνία. Ήταν πάντα ευθείς, σαφείς και μαχητικοί.

  Τις τελευταίες μέρες προσπαθούμε να τους φάμε και μάλιστα με μια αφορμή την οποία ούτε ελέγχουν, ούτε προκάλεσαν, αλλά και ούτε θίγει τους υπολοίπους (μιας και το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι άλλο μετακινήσεις και άλλο διορισμοί). Από ότι φαίνεται επιβεβαιώνουμε ότι η αχαριστία είναι χαρακτηριστικό των ευεργετημένων.

  Εγώ πάντως ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά της συντονιστικής.

 • #948

  panos (Monday, 07 January 2013 14:20)

  @ιακωβος: Αφού η προκύρηξη δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το τέλος του ικονομικού έτους που πρωτοδημοσιευθηκε σε ΦΕΚ γυρνά πίσω στο υπουργείο οικονομικών. και όταν λέμε ολοκληρώθηκε εννοούμε δημοσιευση σε ΦΕΚ. ¨οπως καταλαβαίνεις η απόσταση είναι μεγάλη, ειδικά όταν υπάρχει λίστα με παλαιότερες κρίσεις που δεν έιχαν ολοκληρωθεί και αναμένουν νέα πίστωση κ.ο.κ.. και να τέλειωνε κάποιος σε 1 μήνα πάλι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πίστωσή του αφού λόγω λίστας προηγούνται οι παλαιότεροι
  @927 αγαπητέ - αγαπητή είσαι μεγάλο νούμερο και φυσικά η ανωνυμία προστατεύει ε;
  @All μεταφορές πίστωσεις για μέλη ΔΕΠ προϋπηρχαν του τωρινού νόμου. Τότε δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Δεν το γνωρίζατε μήπως;
  @946 βεβαια να κάνουμε κάτι και να πρέπει να ξεκουνηθούμε...ΟΧΙ να βρίζουμε μόνο την συντονιστική ξέρουμε....

 • #947

  @946 (Monday, 07 January 2013 13:42)

  Απίστευτα πράγματα για εκλεγμένους καθηγητές...
  Sωστά!!! Ενώ όσα συμβαίνουν τώρα μόνο τιμή περιποιούν στα μέλη. Καλή συνέχεια λοιπόν. Ας φανούμε άξιοι της μοίρας μας.

 • #946

  @ Πολύ απλά (Monday, 07 January 2013 13:11)

  Καλά τι πρόταση είναι αυτή; Προτείνεις διάσπαση; Εδώ δεν υπάρχουν δυνάμεις για μια πρωτοβουλία, θα υπάρξουν για δύο και μάλιστα ανταγωνιστικές; Μας βάρεσε η παραφροσύνη;
  Που το βρίσκεις το "πολύ απλά"; Αλλά ακόμα και να υπήρχαν οι δυνάμεις φαντάζεσαι το ρεζιλίκι των αδιόριστων να είχαν δύο πρωτοβουλίες που η μια να κατηγορεί την άλλη;
  Εδώ μέσα λέγονται απίθανα πράγματα. Ό,τι του κατεβάσει το μυαλό λέει ο καθένας και μάλιστα του φαίνεται "πολύ απλό". Απίστευτα πράγματα για εκλεγμένους καθηγητές...

 • #945

  @937 (Monday, 07 January 2013 12:55)

  Μάλλον προσπάθησαν πολύ και σήμερα και δεν τα κατάφεραν να τα τυπώσουν. Έφτασαν μέχρι το Γ1375. Αλλή μια μέρα υπομονής, αν δεν αποκλειστεί η Αθήνα από το χιόνι και χαλάσουν οι εκτυπωτές.. τι άλλον να πω..

 • #944

  Πολύ απλά (Monday, 07 January 2013)

  Να εκφράσω μια απλή απορία. Αφού είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λέτε και η συντονιστική δεν αποτελεί παρά την επιτομή της συνωμοσίας, των δημοσίων σχέσεων και δεν σας αντιπροσωπεύει γιατί δεν βάζετε μπρος για μια δική σας κίνηση; Μια νέα πρωτοβουλία, μια νέα συντονιστική, και μιας και πιστεύετε ότι εκφράζετε την πλειοψηφία των αδιορίστων (γιατί δεν πιστεύω όλοι να είναι τόσο μαζοχιστές ώστε να παραδέχονται μια συντονιστική που αν μη τι άλλο τους αγνοεί και δουλευει αποκλειστικά για ίδια συμφέροντα) θα πλαισιωθείτε από μια ισχυρή πλειοψηφία και θα είστε πια εσείς σε θέση να διεκδικήσετε πιο δυναμικά τα δίκια των αδιορίστων. Γιατί δεν καταφεύγετε στη λύση αυτή; Γιατί εξακολουθείτε να μένετε σε ένα κλίμα νοσηρό όταν μπορείτε να δώσετε διέξοδο στα αδιέξοδα όλων; Λοιπόν ξεκινήστε και που ξέρετε μπορεί να σας ακολουθήσουμε αφού θα έχουμε πειστεί ότι εσείς δεν είστε σαν τους άλλους. Καλή επιτυχία!

 • #943

  @941 (Monday, 07 January 2013 12:25)

  Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συνειδητοποιήσουμε ότι η θεσμική και νομική προσεγγίση δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στην συγκεκριμένη εντελών ανώμαλη συγκυρία. Μόνο μια πρακτική προσέγγιση του θέματος μπορεί να έχει άμεσα (αν και αμφίβολα - ας είμαστε ρεαλιστές) αποτελέσματα.

  Προσωπικά ξέρω πολύ καλά το παράδειγμα της Ιταλίας. Δεν είναι το καλύτερο, αλλά είναι διδακτικό. Στην Ιταλία λοιπόν, δεν έγινε *σχεδόν καμία* πρόσληψη σε ΑΕΙ τα τελευταία 4-5 χρόνια! Και αυτό χωρίς μνημόνια κτλ. Εδώ και 2 χρόνια έχουν περάσει νόμο με τον οποίο οι ricercatori (οι αντίστοιχοι επίκουροι) ΔΕΝ είναι μόνιμοι. Και μόνο με αυτό το τρίκ ελπίζουν να διορίσουν κάποιους - αν και πάλι από όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει τίποτα για αυτά τα 2 χρόνια.

 • #942

  @νεοαδιόριστος (Monday, 07 January 2013 12:19)

  Για τα δικά μας συμφέροντα αποκλείεται. Για της κυβέρνησης που τόσο αγαπούν (για την καλή συμπεριφορά απέναντί μας) μπορεί.

 • #941

  ιάκωβος (Monday, 07 January 2013 12:12)

  @#935

  Θεσμικά και νομικά είμαι πολύ σκεπτικός όσον αφορά στη σύγκριση του πανεπιστημίου με τα τεχνικά έργα...

 • #940

  νεοΑδιόριστος (Monday, 07 January 2013 12:10)

  Ωραία εφόσων είναι έτσι τα πράγματα δεν υπάρχει λόγος να φωνάζουμε εδώ μέσα (και μάλιστα ανώνυμα) κατά της συντονιστικής! Ας τη λουστούμε εφόσων δεν υπάρχει διάθεση για αλλαγή! Και ας ελπίζουμε ότι τώρα που πέτυχαν το σκοπό τους τα μέλη που διοριστικαν με μεταταξη τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής θα παλέψουν πλέον για τα δικά μας συμφέροντα!

 • #939

  @νεοαδιόριστος (Monday, 07 January 2013 12:03)

  Καλή η πρόταση αλλά δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα. Οι συνελεύσεις γίνονται στην Αθήνα. Συνεπώς μικρός αριθμός αδιόριστων μπορούν να πάνε και ακόμα μικρότερος αριθμός θα δεχθεί να πάει στη συντονιστική. Επιπρόσθετα, θεωρώ τελείως απίθανο η παρούσα συντονιστική να δηλώσει παραίτηση. Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν χρειάζεται ανάλυση το θέμα. Δες την τρίτη παράγραφο του 904. Δηλαδή, ούτε νέοι θα εμφανιστούν ούτε οι παλιοί θα φύγουν. Συνεπώς δε γίνεται τίποτα. Είμαστε τελειωμένοι και άξιοι της μοίρας μας.

 • #938

  937@934 (Monday, 07 January 2013 11:48)

  Καλό το ότι μας είπαν τα ίδια πράγματα. Μάλλον δεν μας δουλεύουν.

 • #937

  @930 (Monday, 07 January 2013 11:45)

  Πληροφορία εκ των έσω από το ΕΤ (μέσω γνωστού, όχι απρόσωπα):

  Έχουν δοθεί αριθμοί ΦΕΚ (ούτε σε εμένα τους είπαν) για τους ΔΕΠ->ΔΕΠ την Παρασκευή. Προσπαθούν να τα βγάλουν στον αέρα σήμερα ή το αργότερο αύριο. Η ημερομηνία του ΦΕΚ θα είναι 31-12-2012.

 • #936

  νεοΑδιόριστος (Monday, 07 January 2013 11:43)

  Εφόσων οι περισσότεροι έχουν κάποιο πρόβλημα με τη συντονιστική και αφού το θέμα των μετατάξεων εξελίσετε πολύ άσχημα για μας τους υπόλοιπους γιατί δεν οργανώνουμε μία συνάντηση, που θα πάμε όμως ΟΛΟΙ για να αλλάξουμε (ή να προσθέσουμε νεα) μέλη της συντονιστικής και να βάλουμε νέους κανόνες στη λειτουργία του forum (νομίζω ότι δεν πρεπει να συνεχίσει πλέον να είναι ανώνυμο, μπορεί να γίνει κλειστό και να μπαίνει καθένας με κωδικό)
  Είναι εύκολο ο καθένας μας να μπαίνει και μέσω της ανωνυμίας να τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα αλλά αυτο πλέον μόνο κακό μας κανει.

 • #935

  @ιάκωβος (Monday, 07 January 2013 11:41)

  Βρε παιδιά, μην τρελλαθούμε κιόλας. Δεν έχετε ακούσει ποτέ "εγκρίθηκε η πίστωση για το τάδε έργο.." και το έργο να παραμένει ανολοκλήρωτο για δεκαετίες? Από την Εθνική Αθηνών-Πατρώ μέχρι το αεροδρόμιο του Καστελλίου κτλ κτλ. Η εκάστοτε Κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να μεταφέρει κονδύλια ανάλογα με τις ανάγκες της. Αν γίνονταν όλα όσα είχαν υποσχεθεί και εκγκρίνει οι Κυβερνήσεις, θα είχαμε φαλιρίσει προ δεκαετιών.

  Ας σκεφτούμε κάτι πιο ρεαλιστικό για να παλέψουμε γιατί θέλουμε *'αμεσα* αποτελέσματα και όχι διελκυστίνδα.

  Για παράδειγμα, με δεδομένο ότι οι λέκτορες και οι επίκουροι δεν είναι μόνιμοι, δεν καταλαβαίνω γιατί προσμετρώνται στους διορισμούς τους δημοσίου. π.χ ένας της σχολής ικάρων είναι μόνιμος από τα 18 του. Το ίδιο και οι καθηγητές Μ.Ε. Γιατί δεχόμαστε να είμαστε στην ίδια κατηγορία με αυτούς?

 • #934

  @934 (Monday, 07 January 2013 11:32)

  Επικοινωνία με ΓΓΚ και ΕΤ: στο ΦΕΚ 1376, που θα κυκλοφορήσει σήμερα ή αύριο με ημερομηνία 31.12.2012, θα υπάρχουν διορισμοί ΔΕΠ--->ΔΕΠ.
  Το επιβεβαίωσα και στις δύο ηπηρεσίες με τον ΚΑΔ μου.

 • #933

  @Ελευθερία (Monday, 07 January 2013 11:27)

  Δηλαδή εκτός από τους κυβερνητικούς υπάρχει και ένας στη συντονιστική που δεν είναι δημοσιοσχεσίτης, δεν βγάζει καντήλες με τους κοκκινοπούς και επιθυμεί τον πλουραλισμό. Καλό είναι αυτό. Από ολότελα καλός είναι και ο ένας.

 • #932

  @930 (Monday, 07 January 2013 11:02)

  Μου είπαν ότι αρκετά ΚΑΔ έχουν φύγει για ΕΤ την Παρασκευή. Δεν μου έδωσε νούμερα. Παρατήρησα επίσης το ΦΕΚ Γ1375 το όποιο έχει διορισμούς τύπου Μέση Εκπαίδευση --> ΔΕΠ. Οι ΔΕΠ για ΔΕΠ ακόμη στην αναμονή.. Νομίζω τελικά το κάνουν επίτηδες.

 • #931

  ιάκωβος (Monday, 07 January 2013 10:56)

  Ακριβώς όπως τα λέει ο/η c είναι. Πρέπει να αναζητηθεί τι έχει γίνει με τις πιστώσεις των θέσεων από τις προκηρύξεις των θέσεων και μετά, και να εκτεθεί στα ΜΜΕ. Κατά προτίμηση του εξωτερικού... Μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή η κωμωδία, που κρατάει δεκαετίες ολόκληρες.

 • #930

  @ΑΛΛ (Monday, 07 January 2013 10:56)

  Συνάδελφοι, κατάφερε να μιλήσει κανείς με την ΓΓ της Κυβέρνησης για το θέμα της μεταφοράς ΔΕΠ--->ΔΕΠ??
  Ευχαριστώ

 • #929

  Eλευθερία (Monday, 07 January 2013 10:49)

  Aγαπητέ μου ωραίε απολογισμέ.
  Μικρή λεπτομέρεια.
  Σήμερα μέλος της συντονιστικής επισκέφθηκε το γρ. του κ. Κουράκη, 15 μέρες μετά την τελευταία επίσκεψη.
  Για τα υπόλοιπα θα απαντήσω σύντομα.

 • #928

  c (Monday, 07 January 2013 10:38)

  "η πιστωση εχει εγκριθει με την προκηρυξη"
  Διορίστηκα το 2005 με καθυστέρηση 14 μηνών από την εκλογή μου (!). Το μόνο "πρόβλημα" της εποχής μου ήταν η αλλαγή κυβέρνησης, αλλά και τότε σε οχλήσεις μου είχα λάβει την απάντηση ότι υπήρχε θέμα ελέγχου και έγκρισης πίστωσης.... Αναρωτιόμουν πάντοτε τι είχε συμβεί με την πίστωση της θέσης μου αφού για να προκηρυχθεί έπρεπε να υπάρχει η πίστωση.
  Τώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης, η δικαιολογία έχει 'ξεχειλώσει'. Τα χρήματα μπορεί να έχουν δοθεί αλλού (σε θέσεις για τις οποίες δεν είχαν εγκριθεί πιστώσεις) ή απλώς να 'τοκίζονται' ή να καλύπτουν 'τρύπες' ή και να μην υπήρξαν...; Ότι και να συμβαίνει εκεί βρίσκεται η μεγάλη παρανομία. Γράφτηκε ότι έχουν κινηθεί κάποιες διαδικασίες οι οποίες χρονίζουν. Στο πνεύμα της 'διαφάνειας', που τόσο διαφήμισε ένα μέρος της τρικομματικής κυβέρνησης, θα πρέπει όλοι οι υπό διορισμό ΔΕΠ να διεκδικήσουν να μάθουν τι έχει συμβεί με τα χρήματα της πίστωσής τους.

 • #927

  Ωραίος απολογισμός (Monday, 07 January 2013 10:07)

  @Ελευθερία
  Θα συναντήσουμε τον έναν, θα συναντήσουμε τον άλλον και η πολύ ωραία ατάκα "Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει", ακόμα όμως καλύτερο "ο κ. Κουβέλης επικοινώνησε ο ίδιος πριν 15 μέρες με την συντονιστική αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να μιλήσουμε". Τι σόι επικοινωνία ήταν αυτή; Επικοινωνία χωρίς ομιλία πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου. Εκτός και αν σας μιλούσε μόνο αυτός και εσείς ακούγατε ή αν η επικοινωνία έγινε με χειρονομίες στη γλώσσα των κωφαλάλων.
  Μπράβο παιδιά. Καλές δημόσιες σχέσεις κάνετε με τα κόμματα της κυβέρνησης. Και μην ξεχάσετε αν τυχόν συναντήσετε ξανά κανέναν να μαγειρέψετε κάποια ανακοίνωση για 1-2 μήνες όπως κάνατε και στην περίπτωση της συνάντησης φιάσκο με τον υπουργό παιδείας.

  ΥΓ: Προφανώς κανένας δε σκέφτηκε να θυμίσει στον υπουργό παιδείας ότι είχε δεσμευτεί στη βουλή να προχωρήσει σε διορισμούς στο αλησμόνητο 2012.
  ΥΓ2:Ουσιαστικά η πρωτοβουλία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Η ΠΟΣΔΕΠ και η σύνοδος Πρυτάνεων μας έχουν ξεχάσει σχεδόν τελείως και ο υπουργός παιδείας μας δουλεύει κανονικά.
  ΥΓ3: Ποτέ δε μάθαμε τι έγινε εκείνη η επίκαιρη ερώτηση του Γκιόκα (παπαπα δεν αντέχω να ασχολούμε με το ΚΚΕ, πολύ μπανάλ κόμμα). Και Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει (άλλο άθλιο κόμμα σε κόκκινη απόχρωση που δεν θέλουμε να έχουμε σχέση) έχει να κάνει ερώτηση από το Σεπτέμβριο. Μπράβο. Μεγάλη επιτυχία. Άντε να του ζητήσουμε να κάνει άλλη μια ερώτηση του χρόνου το Σεπτέμβρη.
  Και καλά οι κόκκινοι και οι κάτι σε κοκκινοπό δεν μας κάνουν. Βρωμάνε μπαναλιτέ. Ούτε προσωπικά ο Κουράκης δε μας κάνει που επί ένα χρόνο μας υποστήριζε κάθε μέρα. Παπαπα πως να εμπιστευτείς ένα βουλευτή με αλογοουρά. Μπανάλ και αυτός.
  Και καλά με την αριστερά βγάζουμε καντήλες. Το συνάδελφο Μαριά δεν τον σκέφτηκε κανείς; Ούτε ήρθε κανενός η ιδέα όταν έκανε ερώτηση για το πανεπιστήμιο του νομού του; Είναι βουλευτής που έχει υποστεί σε άλλη εποχή την καθυστέρηση διορισμού ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το έχει βιώσει ο άνθρωπος το θέμα. Κάθε μέρα στα κανάλια είναι. Κάποια κουβέντα θα μπορούσε να πει μπας και φιλοτιμηθεί κανένα κυβερνητικό γαϊδούρι. Μπα ούτε αυτός μας κάνει. Έλα μωρέ Ανεξάρτητοι Έλληνες και ακροδεξιές αηδίες. Εμείς μιλάμε μόνο με τους κυβερνητικούς. Γιατί; Μήπως κάτι άλλο περιμένουμε; Συγνώμη. Δεν είναι λάσπη. Είναι εύλογη ερώτηση. Είναι εύλογη απορία. Και αφήστε τις αηδίες ότι η συντονιστική τρέχει και πρέπει να σεβόμαστε όποιον τρέχει. Η συντονιστική είναι πολύ "κυβερνητική". Όλοι οι άλλοι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑνΕλ) είναι στο πουθενά.
  Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Παλιά είχαμε διακομματική προσέγγιση. Για δείτε τι γινόταν το 2010 και το 2011. Όλες οι ερωτήσεις υπάρχουν στο αρχείο (ευτυχώς δεν τις έσβησαν οι κυβερνητικοί της συντονιστικής): ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ όλοι είχαν κάνει ερωτήσεις συγκεκριμένα για το θέμα των διορισμών. Από τον ακραίο νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη ως τον ακραίο αριστερό Κουράκη. Και είχαμε και 2 επίκαιρες ερωτήσεις να έχουμε να βλέπουμε κάτι στο κανάλι της βουλής. Αν λοιπόν η συντονιστική τρέχει και θέλει να τη σεβαστούμε ας κοιτάξει να είναι λίγο περισσότερο αμερόληπτη και ας κοιτάξει τα συμφέροντα των αδιόριστων. Γιατί τώρα δεν πείθει.

  ΥΓ3: Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση; Πόσες παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν το 2011 και πόσες το 2012; Αλλά γιατί να διαμαρτυρηθούμε στους κυβερνητικούς μας φίλους; Μπορεί να θυμώσουν και να μην μας κάνουν τις χάρες που περιμένουμε. Επαναλαμβάνω: δεν είναι λάσπη. Είναι εύλογη απορία. Γιατί το 2011 έγιναν τόσες παραστάσεις διαμαρτυρίας και το 2012 μόνο μια και αυτή στο τέλος του έτους; Εδώ κάτι ύποπτο υπάρχει. Δε μπορεί να κοιμηθήκαμε ξαφνικά. Εσύ Ελευθερία μου τον ύπνο τον εννοείς διαφορετικά. Εσύ τρέξιμο θεωρείς τις δημόσιες σχέσεις. Αλλά για απάντησε στα συγκεκριμένα: γιατί το 11 έγιναν τόσες παραστάσεις και το 12 μια με το ζόρι;

  ΥΓ4: Το θέμα των διορισμών είναι νεκρό. Με αυτή την κατάσταση προβλέπω ότι θα διοριστούμε όλοι μέχρι το τέλος του 13 (Για όσους δεν κατάλαβαν εννοώ το 2113). Και επειδή προφανώς έχουμε αυτή τη συντονιστική (την κυβερνητική) γιατί κανείς άλλος δε θέλει να τρέξει το μαγαζί μόνη μια λύση βλέπω τη μετανάστευση.
  Το 2113 δεν είναι πολύ πιθανό να ζούμε.

 • #926

  @all (Monday, 07 January 2013 10:06)

  ΦΕΚ Γ1345/20.12.2012. 11 διορισμοί ΔΕΠ.

 • #925

  @all (Monday, 07 January 2013 09:38)

  Κανένα νεότερο από το μέτωπο των μεταφορών πίστωσης? Πότε θα τελειώσει η κωμωδία?

 • #924

  Panos (Monday, 07 January 2013 08:26)

  Βρώμικα παιχνίδια, συνδιαλλαγές, ύπνωση, συμφέροντα κλπ.κλπ. Σιγά τα αυγά ρε παιδιά. Τι νομίζουμε ότι είμαστε? Και κυρίως ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε? Δεν εμπίπτω στην κατηγορία των μετατάξεων αλλά δηλώνω ευθαρσώς ότι αν μπορούσα θα είχα κάνει αίτηση, να τελειώνω με μια ιστορία που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2008. του 2008 επαναλαμβάνω. Οι απόψεις και τα σχόλια που διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στο forum είναι αδιανόητες. Πραγματικά αναρωτιέμαι προς τι όλα αυτά. Κυρίως όμως λυπάμαι γιατί βλέπω ότι το μόνο που μας απασχολεί είναι είτε το πως θα "χωθούμε" στο σύστημα είτε πόσο θα πληρωνόμαστε... θα μου πείτε στην παρούσα κατάσταση θεμιτά είναι αυτά και θα συμφωνήσω αλλά έχουμε φθάσει σε σημεία κανιβαλισμού και δη ανώνυμου και το χειρότερο όλων ότι αποδίδουμε ευθύνες σε άτομα που κατά τα άλλα δεχόμαστε να τραβάνε το ζόρι. Για κριτική καλά είμαστε για παραγωγή έργου όμως άφαντοι. Νομίζω ότι όλο αυτό το χάλι του forum το μόνο που θα κάνει είναι να απομακρύνει τον κόσμο από μια εύθραυστη συλλογικότητα. Συγχαρητήρια σε όσους διορίζονται και σιδεροκέφαλοι

 • #923

  C.L. (Monday, 07 January 2013 00:55)

  Και για να ξέρετε τι σας περιμένει όταν με το καλό διοριστείτε: Επίκουρος, μηχανικός, με 3 παιδιά κ 7 χρόνια προϋπηρεσία: μισθοδοσία Ιανουαρίου 1230 ευρώ (χωρίς τα νέα φορολογικά μέτρα, που με τα 3 παιδιά-τεκμήρια θα πρέπει να είναι τραγικά).

  Άραγε ο άγαμος λέκτορας χωρίς προϋπηρεσία και με τις κρατήσεις του πρώτου χρόνου (κανα 200άρι το μήνα) πόσα θα παίρνει;

 • #922

  Ω (Sunday, 06 January 2013 23:51)

  Κανένας διορισμός δεν θα γίνει στα πανεπιστήμια με την έννοια της μονιμότητας που ξέραμε μέχρι σήμερα. Γιατροί, δικηγόροι κλπ ας μην περιμένουν διορισμούς μια και μαθαίνουμε πως η τροικα απαιτεί ακύρωση της μονιμότητας στα πανεπθστημια και τριετή συμβόλαια ώστε να χρησιμοποιούνται περισσότεροι κυκλικα. Υποπτευομαι πως για εμάς αυτο δεν είναι το επιθυμητό και γιαυτο η διετής καθυστερήση. Για να δούμε σάλα κρατώ πια μικρό καλάθι και έχω αδιοριστα εκλεγεί από το 2009.

 • #921

  Μολών Λαβέ (Sunday, 06 January 2013 23:45)

  Συγχαρητήρια στην Ελευθερία για την ψυχραιμία, την υπευθυνότητα και την στιβαρότητα του λόγου της. Ένα κρίσιμο ερώτημά της παραμένει αναπάντητο. Οι κραυγές και ο κανιβαλισμός δεν οδηγούν πουθενά. Ίσα ίσα και δίκιο να έχεις το χάνεις. Συνεχίστε να φωνασκείτε, σε λίγο θα γίνετε και σύνθημα στην Τούμπα.