Διαμαρτυρία των «υπό αναμονή τοποθέτησης» ερευνητών την Παρασκευή

Αθήνα

Διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη καθυστέρηση στο διορισμό τους, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που έχουν εκλεγεί από το 2009 συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας.

Για το θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις  βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και της κυβέρνησης.

Η τελευταία ερώτηση για το θέμα κατατέθηκε στη Βουλή στις 9 Φεβρουαρίου από τον Έκτορα Νασιώκα του ΠΑΣΟΚ: «Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ που, ενώ έχουν εκλεγεί σύμφωνα με όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες να υπηρετήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, περιμένουν τον διορισμό τους».

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος έχει ενημερώσει από τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομικών για τους περίπου 800 διορισμούς μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν. Όπως αναφέρει ο κ. Νασιώκας, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε αρχικά ότι εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για 300 από αυτούς, με την προοπτική να εγκριθούν και οι υπόλοιπες μέχρι τον Αύγουστο. Αργότερα, όμως, ζήτησε να τηρηθεί ο κανόνας «1 προς 5» για τις προσλήψεις και κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να στείλει νέα στοιχεία για τις προσλήψεις και αποχωρήσεις το 2010.

Το γεγονός αυτό «θέτει υπό αμφισβήτηση» την αρχική απάντηση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έγκριση των πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Νασιώκας σημειώνει επίσης ότι «η συντριπτική πλειονότητα των αδιόριστων μελών ΔΕΠ βρίσκεται ήδη σε κάποια σχέση εργασίας με το Δημόσιο» και συνεπώς ο διορισμός τους «θα έχει μηδαμινή επιβάρυνση στον τακτικό προϋπολογισμό».

Ως μέσο άσκησης πίεσης, η «Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης » συγκεντρώνει υπογραφές εδώ.

Η συμμετοχή της πρωτοβουλίας στην κινητοποίηση της Παρασκευής αποφασίστηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Συμβασιούχων Διδασκόντων ΠΔ 407/80.

Newsroom ΔΟΛ

 

ΠΗΓΗ

 

Write a comment

Comments: 0