Ακαρπη η συνάντηση διδασκόντων - Παπάζογλου

Ακαρπη κρίθηκε η συνάντηση που είχαν χθες με τον ειδικό γραμματέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του υπoυργείου Παιδείας, κ. Βασίλη Παπάζογλου, οι συμβασιούχοι διδάσκοντες στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς και οι εκλεγμένοι αλλά ακόμη αδιόριστοι πανεπιστημιακοί....

Ειδικότερα, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο περίπου 150 απλήρωτοι συμβασιούχοι ΑΕΙ και αδιόριστοι πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον κ. Παπάζογλου, ο οποίος ανέφερε ότι για τους απλήρωτους συμβασιούχους των ΤΕΙ θα εκταμιευθούν γρηγορότερα τα κονδύλια προς τα ιδρύματα. «Αυτό θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα, το οποίο θα αναδειχθεί εκ νέου στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς», ανέφερε χθες στην «Κ» ο εκπρόσωπός τους κ. Παναγιώτης Σωτήρης.

 

Την ίδια στιγμή το υπουργείο ζήτησε με νέο έγγραφό του από τις διοικήσεις των ΤΕΙ να στείλουν -έως και τις 17/2- στοιχεία για την έγκριση πρόσληψης 2.800 συμβασιούχων (ποια μαθήματα θα διδάξουν οι συμβασιούχοι, για ποιο λόγο οι μόνιμοι καθηγητές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας). Οσον αφορά στους διορισμούς των εκλεγμένων από τα όργανα των ΑΕΙ πανεπιστημιακών, θεωρείται ότι λόγω της πολιτικής λιτότητας θα γίνουν με το σταγονόμετρο.

 

ΠΗΓΗ

 

Write a comment

Comments: 0