Πρύτανης ΑΠΘ κατά Διαμαντοπούλου

«Στο διάστημα που μεσολάβησε από την έκτακτη σύνοδο του Λαυρίου μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μεταβολή στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου στο Ναύπλιο (18-20 Φεβρουρίου).

Το μόνο θέμα από τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο νόμο που συζητήθηκε, ύστερα από εισήγηση του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλη Παπάζογλου, ήταν αυτό της κατάργησης των Τμημάτων και της λειτουργίας των Σχολών ως βασικών ακαδημαϊκών μονάδων.

 

Στο θέμα αυτό υπήρξε αντίδραση από τα μέλη της συνόδου, με καταιγιστικές ερωτήσεις, οι οποίες έδειξαν τη δυσαρέσκεια της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι στη συγκεκριμένη πρόταση.

 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα μετά τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 33%, αλλά και στις μεγάλες ελλείψεις κτιριακών υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού και προσωπικού.

 

Ειδικά για την έλλειψη προσωπικού, επισήμανε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την... «ουρά αναμονής στους νέους διορισμούς», την αναστολή έγκρισης των προσλήψεων λόγω των εξελίξεων τους τελευταίους μήνες και το θέμα του ενός προς πέντε (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις).

 

Ν.ΦΩΤ.

 

ΠΗΓΗ

Write a comment

Comments: 0