Όμηροι του υπουργείου ΠΑΙΔΕΙΑΣ 800 πανεπιστημιακοί (paron.gr)

Έχουν εκλεγεί, διδάσκουν ήδη στα πανεπιστήμιά μας, η πίστωση για τον διορισμό τους έχει εκταμιευτεί, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος είχε δεσμευτεί ότι εντός του 2011 θα διοριστούν, αλλά ξαφνικά ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου κ. Παπάζογλου τούς αφήνει μετέωρους...

Οκτακόσιοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι διαφόρων βαθμίδων βρήκαν... κατανόηση και ειρωνεία από τον ειδικό γραμματέα, όταν του είπαν τον πόνο τους, ότι δηλαδή δυσκολεύονται βιοτικά («δεν είναι οι μόνοι») και ότι τα κενά στην παιδεία είναι τεράστια (δεν εντυπωσιάζεται, καθώς η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν ακόμα μεγαλύτερα). Αλλά τουλάχιστον οι 800 των ΑΕΙ φαίνεται να γλιτώνουν (προς το παρόν) την τύχη των διδασκόντων στα ΤΕΙ, που κατά τον γραμματέα είναι «λίπος που πρέπει να καεί»!

 

Αν προσθέσετε και τους 407 συμβασιούχους διδάσκοντες ερευνητές των ΑΕΙ που... καταργούνται, γίνεται αντιληπτό ότι η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων δεν είναι κάτι που το πέτυχαν μόνα τους. Έχουν σ’ αυτό τη διαχρονική αρωγή του υπουργείου Παιδείας!

 

ΠΗΓΗ

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    ΤΤ (Tuesday, 15 March 2011 20:52)

    Όλες οι εφημερίδες τα ίδια τους γράφουν. Αλλά δεν νομίζω ότι συγκινούνται οι χοντρόπετσοι.