«Βάλτε πλάτη...», η Αννα, «Βάλτε λεφτά», η ΠΟΣΔΕΠ (imerisia.gr)

Τη συνεργασία των καθηγητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ανώτατα ιδρύματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, ζήτησε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους (ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ)....

 

Τη συνεργασία των καθηγητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ανώτατα ιδρύματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, ζήτησε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους (ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ). Από την πλευρά τους, πάντως, τα ιδρύματα εστίασαν στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έως και 50% σε σχέση με το 2009, που έχει ως αποτέλεσμα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να αξιοποιούν τα αποθεματικά τους για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και να προειδοποιούν ότι το πρόβλημα θα είναι οξύτερο τη νέα χρονιά.

 

Σημαντική εκκρεμότητα, για την οποία, άλλωστε, πυροδοτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και «πόλεμος» ανακοινώσεων, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει τους συμβασιούχους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι συμβασιούχοι, ιδίως σε περιφερειακά ιδρύματα, αποτελούν έως και το 70% του εκπαιδευτικού δυναμικού. Την ίδια ώρα, η ΠΟΣΔΕΠ διαμαρτύρεται διότι, παρά το γεγονός ότι τα ιδρύματα έχουν εγκρίνει εξελίξεις μελών ΔΕΠ, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ιωάννης Πανάρετος δεν έχει υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει «παγώσει». Το ίδιο συμβαίνει και με το διορισμό περίπου 900 πανεπιστημιακών οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τα ιδρύματα.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Comments: 0 (Discussion closed)
    There are no comments yet.