Η Διαμαντοπούλου πανηγυρίζει τον αποκεφαλισμό του «βάρβαρου»! (e-typos.com)

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η... ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΡΕΤΟ

 

ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ

 

Η πλευρά της Άννας Διαμαντοπούλου ορκιζόταν ότι αν και ο... αγαπημένος της υφυπουργός της είχε πρήξει το συκώτι , εκείνη ήταν που προσπάθησε να πείσει τον πρωθυπουργό να κρατήσει τον Γιάννη

Ο Γιάννης Πανάρετος μάζεψε τα... μπογαλάκια του και αποχώρησε, αφήνοντας την Άννα Διαμαντοπούλου να Βγάλει μόνη της τα κάστανα από τη φωτιά της Παιδείας....

Ένας βόμβος σκέπαζε Εχθές όλη την ημέρα τους έξαλλους πανηγυρισμούς στον τρίτο όροφο του υπουργείου Παιδείας. Οι πανηγυρισμοί προέρχονταν από το υπουργικό γραφείο. Ο βόμβος ήταν του καταστροφέα εγγράφων που κομμάτιαζε ασταμάτητα έγγραφα άγνωστου περιεχομένου στο γραφείο του άρτι καρατομηθέντος υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου. Άλλοι πανηγυρισμοί, όπως της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών, εξελίσσονταν μακριά από το Μαρούσι, αλλά ο απόηχος τους έφτανε έως εκεί.

 

Ο ίδιος ο αποκεφαλισθείς, εξέχον μέλος της παρέας με την οποία η Βάσω Παπανδρέου κατήγγειλε προχθές τον πρωθυπουργό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι κυβέρνησε επί ενάμιση χρόνο τη χώρα, είχε ξεσπάσει σε βουβό θρήνο, τον οποίο διέκοψε για να υποδεχθεί την πιο απρόσμενη επισκέπτρια που έσπευσε χθες στο γραφείο του: την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είναι αμφίβολο εάν είχε ποτέ κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησής τους ξαναπεράσει την πόρτα του.

 

Οι δυο τους έμειναν κλεισμένοι στο γραφείο του για περίπου μία ώρα. Είναι άγνωστο τι διημείφθη μεταξύ τους. Κατά την εκδοχή παράγοντα του υπουργείου Παιδείας που διακρίνεται για το χιούμορ του, η υπουργός προσπαθούσε να πείσει τον τέως υφυπουργό να παραδώσει τα κλειδιά του φωριαμού στον οποίο κρατούσε κλειδωμένες τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων αρνούμενος να τις παραδώσει... Αν έγινε έτσι, τότε μάλλον τον έπεισε, καθώς το πρώτο πράγμα για το οποίο ενημερώθηκαν από το υπουργικό γραφείο οι δημοσιογράφοι μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ήταν ότι οριστικά οι βαθμοί των Πανελλαδικών αναρτώνται στα λύκεια αύριο Δευτέρα.

 

Η πλευρά της Α. Διαμαντοπούλου ορκιζόταν ότι αν και της είχε πρήξει το συκώτι , δεν είχε βάλει το χεράκι της για τον αποκεφαλισμό του αγαπημένου της υφυπουργού. Το αντίθετο, υποστήριζαν συνεργάτες της, ήταν εκείνη που προσπάθησε να πείσει τον πρωθυπουργό να κρατήσει τον Γιάννη , αλλά ο κύβος είχε ριφθεί στο Μαξίμου. Σε πρώτη ανάγνωση ακούγεται απίστευτο. Σε δεύτερη ανάγνωση, όχι. Μια ευφυής πολιτικός θα είχε τουλάχιστον ένα σοβαρό λόγο για να θέλει το βάρβαρο στα πόδια της.

 

Με την αλαζονεία, το πείσμα και την εχθρότητα που προκαλούσε ο τρόπος που πολιτευόταν, ο Γ. Πανάρετος λειτουργούσε σαν αλεξικέραυνο που προστάτευε την υπουργό, η οποία καλείται τώρα μόνη στην πίστα να βγάλει το πρόγραμμα της πιο μεγάλης νύχτας για την Παιδεία: τα επίχειρα του δεύτερου μέρους ενός δανεισμού μαμούθ ύψους 120 δισ. ευρώ, το οποίο λέγεται ότι κατευθύνει η Τρόικα προς την Ελλάδα.

 

Το βάρος των μέτρων που θα ακολουθήσουν θα πρέπει να το σηκώσει η υπουργός μόνη της, με τη μικρή βοήθεια της Φώφης Γεννηματά και της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

 

Απολαυστική περίπτωση

 

Ουδείς αναντικατάστατος, εκτός από τον Γ. Πανάρετο. Ποτέ ξανά ο χώρος της Παιδείας δεν είχε απολαύσει τέτοια περίπτωση. Είναι αυτός που συνέλαβε μέτρα... ασύλληπτα για τον κοινό νου, όχι μόνο των προκατόχων του αλλά και των μελλοντικών διαδόχων του. Εμπνεύστηκε την κατάργηση της βάσης του 10 , βουλιάζοντας τα πανεπιστήμια στον καιρό του μεγάλου λιμού... Η πρώτη χρονιά της νέας ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας φαγώθηκε με τους καβγάδες ανάμεσα στην υπουργό και τον υφυπουργό για την τύχη της βάσης.

 

Το ανήσυχο πνεύμα του δεν ηρέμησε. Αφού βγήκαν τα αποτελέσματα, άφησε να περάσει λίγος καιρός και χτύπησε ξανά με την ιδέα για τυφλό μηχανογραφικό τον Μάρτιο, η οποία ξεσήκωσε τα λύκεια απειλώντας την κυβέρνηση με κύμα καταλήψεων. Το σχέδιο του ναυάγησε ενώπιον των αντιδράσεων.

 

Στο μεταξύ εργάστηκε ακατάπαυστα για να κόψει κάθε γέφυρα του υπουργείου Παιδείας με τους συναδέλφους του πανεπιστημιακούς, ενώ συνέχισε να παράγει καινούργιες ιδέες. Πήγε, λέει, για Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες και εμπνεύστηκε το ενδοσχολικό απολυτήριο, το οποίο απέδωσε άνθρακες... Άνοιξε διέξοδο διαφυγής από τις Πανελλαδικές στους αλλοδαπούς και τους τουρίστες των λυκείων και εγκλώβισε τους καλούς μαθητές που ήθελαν απολυτήριο για να σπουδάσουν έξω. Την επομένη των διαβεβαιώσεών του περί ισοτιμίας των δύο απολυτηρίων βγήκαν εν χορώ όλες οι ευρωπαϊκές πρεσβείες για να τον διαψεύσουν.

 

Υπήρχαν δεκάδες απλοί τρόποι για να μειωθεί ο αριθμός των μετεγγραφομένων στις σχολές, αλλά ο εκείνος σκέφτηκε τον πιο προβληματικό, την κατάργηση των μετεγγραφών. Εγκατέλειψε στην... έρημο χιλιάδες οικογένειες ευαίσθητων κοινωνικών κατηγοριών, όπως οι πολύτεκνοι και οι πάμπτωχοι, για τους οποίους δεν άφησε ανοιχτό ούτε ένα μονοπάτι. Τα παιδιά των φτωχών που θα περάσουν σε σχολές μακριά από τα σπίτια τους δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν. Και έκανε τις χειρότερες πανελλαδικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Δύο φορές δόθηκαν λάθος θέματα. Κανείς δεν απολογήθηκε. Όμως όλα αυτά τελείωσαν. Ο ποιητής είναι πια αμείλικτος με την Α. Διαμαντοπούλου: Και τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους .

 

ΠΗΓΗ   σελ. 14-15

 

Comments: 0 (Discussion closed)
    There are no comments yet.