Σύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγική διαδικάσια (proslipsis.gr)

Αθήνα 26.10:2011, 18:02

 


Σειρά πρωτοβουλιών για τη σύνδεση των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων με την παραγωγική διαδικασία ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας....

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τα ΑΕΙ αποτελούν βασική παράμετρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που έχει στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του πλαισίου αγροτικής ανάπτυξης, τις βιολογικές καλλιέργειες, το περιβάλλον, την περιφερειακή ανάπτυξη και τον τουρισμό. "Με τις διευρυμένες δυνατότητές τους από το νέο νόμο και ως κύριοι πρεσβευτές της κοινωνίας της γνώσης, καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και επιτυχία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου". 

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα συμμετάσχει σήμερα  στο ανοιχτό Φόρουμ των Ανώτατων Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων της χώρας. Τη συζήτηση διοργανώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων και των επιστημόνων της χώρας, που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

 

ΠΗΓΗ

Write a comment

Comments: 0