ΨΗΦΙΣΜΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ-ΥΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (sites.ionio.gr)

Ένωση Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Μέλος της ΠΟΣΔΕΠ

 

Κέρκυρα, 7 Νοεμβρίου 2011

 

 

To Δ.Σ. της Ένωσης Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ε.Δ.Ι.Π.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 400 συναδέλφους – εκλεγμένα αλλά υπό διορισμό μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. – για τους οποίους τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την εκ νέου αναβολή του διορισμού τους ξεπερνούν κάθε όριο απαξίωσης και εμπαιγμού.....

Στο πρόσφατο παρελθόν, και στην ίδια χρονική συγκυρία με την ψήφιση του νέου Νόμου Πλαισίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε ανακοινώσει τους σχετικούς διορισμούς οι οποίοι εγκρίθηκαν με ΦΕΚ (1874/25-08-2011).

Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειας της Πολιτείας, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα διαβίωσης στους επιστήμονες εκείνους οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί θετικά ως μελλοντικοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι. Με δεδομένο δε τον δραματικό περιορισμό των συμβάσεων σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80, ουσιαστικά εκδηλώνεται μία ακόμα πτυχή της πολυμέτωπης επίθεσης που δέχονται τα δημόσια ακαδημαϊκά Ιδρύματα από το ίδιο το Υπουργείο.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ι.Π. καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την κοροϊδία των συναδέλφων και της ακαδημαϊκής κοινότητα και καλεί την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα στον διορισμό των εν λόγω συναδέλφων εντός τους μηνός και των υπολοίπων εντός του πρώτου διμήνου του 2012. Καλεί επίσης τους άλλους συλλόγους να αναλάβουν συντονισμένα δράση και να υποστηρίξουν τον αγώνα των αδιόριστων συναδέλφων.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Φλώρος

 

Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Οικονόμου

 

ΠΗΓΗ

 

 

Write a comment

Comments: 0