Σε εκκρεμότητα ο διορισμός καθηγητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης (kathimerini.gr)

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο διορισμός καθηγητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Την επισήμανση αυτή κάνει ο Σύλλογος Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Ιδρύματος, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου, με ομόφωνη απόφασή του, ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για το διορισμό καθηγητών στο ίδρυμα....

Μεταξύ άλλων στην απόφαση επισημαίνεται ότι ''το ποσοστό των συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί ο διορισμός του αγγίζει περίπου το 14% στο σύνολο των καθηγητών που υπηρετούν στο ίδρυμα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 60% για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση των πιστώσεων για πρόσληψη καθηγητών με σύμβαση, ναρκοθετεί τη μέχρι σήμερα πετυχημένη πορεία του ιδρύματος''.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, ''η όλη κατάσταση οδηγεί αυτούς τους υπό ομηρία επιστήμονες να κάνουν αιτήσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και πολλοί να αναγκάζονται ήδη να μεταναστεύσουν. Ζητάμε τον άμεσο διορισμό των συναδέλφων για να αποφύγουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων''.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Write a comment

Comments: 0