Και στα πανεπιστήμια μέρα κινητοποιήσεων η Τρίτη (tovima.gr)

Αναβάλλονται για σήμερα ορισμένες από τις προγραμματισμένες εξετάσεις μαθημάτων
Σε κινητοποιήσεις κάθε μορφής καλεί και η Ομοσπονδία των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τα μέλη της. Σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την Τρίτη «ημέρα διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών δασκάλων» με την μορφή και τις δράσεις ωστόσο που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι. Έτσι, καθώς η εξεταστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, οι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες τους ή να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να μάθουν εάν και πότε θα εξεταστούν....
Η ΠΟΣΔΕΠ ζητάει τoν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της χώρας. Ωστόσο, ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, η ανάγκη σαφούς δέσμευσης για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, η δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών, με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων.
Επίσης οι καθηγητές ζητούν άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.

 

Οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο

 

Ανησυχία επικρατούσε στον εκπαιδευτικό χώρο όλη την ημέρα σχετικά με τις αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων. Σχετικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα περί αποχωρήσεων από το δημόσιο χιλιάδων υπαλλήλων, πηγές του υπουργείου Παιδείας επισήμαιναν απόψε ότι «κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των εκπαιδευτικών, ούτε θα λυθεί καμία σχέση εργασίας, άλλωστε ο προϋπολογισμός έχει κλείσει. Ωστόσο, αν υπάρξει μεταβολή, αυτή θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά, δεν θα ξεπερνά το 15% και θα αφορά σε έκτακτο προσωπικό»

 

 

Write a comment

Comments: 1