Να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ (ethnos.gr)

Να σταματήσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Παιδείας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, Κ. Αρβανιτόπουλο.

Ειδικότερα, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν:

 

  • να αποσυρθεί ο Νόμος 4009 για τα ΑΕΙ και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους, μέχρι να ξεκινήσει ο αναγκαίος διάλογος με όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας για ένα νέο καταστατικό χάρτη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να παραβιαστεί η δημοκρατική νομιμότητα και χωρίς να καταργηθούν τα εκλεγμένα όργανα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ .
  • να προχωρήσουν ως άμεση προτεραιότητα για τη λειτουργία των ΑΕΙ διορισμοί λεκτόρων, συμβασιούχων διδασκόντων με το ΠΔ 407 και επιστημονικών εργαστηριακών συνεργατών των ΤΕΙ, να ρυθμιστούν θέματα των μονίμων λεκτόρων και του ΕΕΔΙΠ, καθώς και η στήριξη της φοιτητικής μέριμνας.
  • να επιστρέψει η Γενική Γραμματεία Έρευνας στο Υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Ανάπτυξης όπου έχει υπαχθεί
  • για το θέμα της αξιολόγησης είπαν ότι καμία ρύθμιση η οποία συνδέει την αξιολόγηση με την μισθολογική - βαθμολογική εξέλιξη και το ενδεχόμενο απόλυσης των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή (παρά τούτα ζήτησαν να υπάρξει δημόσιος διάλογος).
  • να προωθηθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μεταθέσεις, μετατάξεις, προσλήψεις αναπληρωτών), όπως και η άρση των περικοπών στις εκπαιδευτικές άδειες, η παράταση λειτουργίας των ελληνικών λυκείων σε χώρες του εξωτερικού.

 

ΠΗΓΗ

 

Write a comment

Comments: 0