«Προτεραιότητα στην Παιδεία»: Το συντομότερο ανέκδοτο (live-pro.gr)

Νοέμβριος 2011: Πρόσληψη 1200 ειδικών φρουρών στο δημόσιο και ταυτόχρονη μετακύλιση στις αρχές του 2012 του εγκεκριμένου με υπουργική απόφαση διορισμού 400 εκλεγμένων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και Καθηγητών ΤΕΙ....

Δεκέμβριος 2011: Δήλωση του νυν υπουργού παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου στη Βουλή ότι κατανοεί το πρόβλημα των αδιόριστων πανεπιστημιακών και καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυσή του, καθώς έχει υπάρξει και ο ίδιος παθών, έχοντας «παραμείνει άνεργος» επί «περίπου ενάμιση χρόνο» μετά την εκλογή του σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Μάρτιος 2012: Δήλωση του Κ. Αρβανιτόπουλου ότι το αίτημα για διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ «δεν υπάρχει δυνατότητα να λυθεί άμεσα κατόπιν κεντρικών συνολικών επιλογών της κυβέρνησης».

Αύγουστος 2012: Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης :

1.       Κανένας διορισμός Πανεπιστημιακών το 2012. Καμία μείωση εισακτέων στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων (=άμεσος διορισμός 1200 νέων αξιωματικών σε σύνολο 6000 διορισμών για το 2012).

2.       Oι όποιοι διορισμοί γίνουν στα ΑΕΙ το 2013 θα εξαρτηθούν πιθανότατα από τις συνταξιοδοτήσεις των μελών ΔΕΠ, με βάση τη διαβόητη αναλογία 1:5. Αναλογία για την οποία όμως οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων χρόνων διατείνονται ότι δεν εφαρμόζεται ανά κλάδο αλλά «οριζόντια», σε όλο το δημόσιο.

Σεπτέμβριος 2012: 883 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παραμένουμε αδιόριστοι, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται. Έτσι γίνεται πράξη σημαντική μείωση των μελών ΔΕΠ, με δραματικές συνέπειες για τις ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες των πανεπιστημίων.

Με τις επιλογές της, η κυβέρνηση μας εξωθεί στην ανεργία ή την επισφαλή εργασία, στη μετανάστευση ή την παραμονή στο εξωτερικό, ενώ έχουμε εκλεγεί εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια για να υπηρετήσουμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Πολλοί συνεχίζουμε να προσφέρουμε αμισθί διδακτικό έργο. Όλοι εξακολουθούμε την έρευνά μας, σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς κανένα αντίκρισμα, για να αντισταθούμε στην απαξίωση και τον εμπαιγμό.

Και όταν ακούμε ότι τα πανεπιστήμια πρόκειται να αναβαθμιστούν διότι η παιδεία παραμένει μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης δεν μπορούμε παρά να γελάσουμε με ένα από τα συντομότερα ανέκδοτα των ημερών.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

Write a comment

Comments: 0