Απεργία αποφάσισαν οι διδάσκοντες στο Πάντειο πανεπιστήμιο (attikipress.gr)

Ο αναβρασμός στο χώρο της εκπαίδευσης συνεχίζεται, καθώς εκτός του τριήμερου «λουκέτου» στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στον «χορό» μπήκε και το Πάντειο πανεπιστήμιο. Ύστερα από γενική συνέλευση, οι διδάσκοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία έως τις 28 Σεπτεμβρίου, καλώντας παράλληλα τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές σε κοινή ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου....

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα άγρια επίθεση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Ολοένα και περισσότερο ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται, και το πανεπιστήμιο αποψιλώνεται και αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις βασικές λειτουργικές του υποχρεώσεις και να καλύψει τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής λιτότητας και περικοπών, η εκπαίδευση, η έρευνα και η φοιτητική μέριμνα έχουν περιέλθει σε οριακό επίπεδο. Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και η δραματική μείωση των αποθεματικών τους με το PSI, το μη διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και οι μηδενικές πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες, οδηγούν νομοτελειακά τα πανεπιστήμια σε μαρασμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των εκπαιδευτικών.

«Σε αυτό το περιβάλλον εμείς οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αδυνατούμε να ασκήσουμε αξιοπρεπώς και παραγωγικά τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά μας καθήκοντα. Θα αντισταθούμε στην περαιτέρω υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και στη μείωση των αποδοχών μας, των συντάξεων και εφάπαξ. Ζητάμε τον άμεσο διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και τη στήριξη του πανεπιστημίου και των πανεπιστημιακών ως βασικού "εργαλείου" για την ανάκαμψη και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Επιμένουμε σθεναρά στην κατάργηση των νόμων 4009/11 και 4076/12 που καταλύουν τον δημόσιο και δημοκρατικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΠΗΓΗ

 


Write a comment

Comments: 0