Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (tvxs.gr)

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καταγγέλλοντας ότι το ίδρυμα αδυνατεί να λειτουργήσει, καθώς η έλλειψη συμβασιούχων καθηγητών οδηγεί στην αναστολή σειράς μαθημάτων και την αποδιοργάνωση των προγραμμάτων σπουδών....
 

«Με τη διαφαινόμενη κατάργηση των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80, θα στερηθούμε του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου περισσότερων από 100 συναδέλφων, που θα βρεθούν άνεργες/οι, ενώ εκατοντάδες μαθήματα δεν θα προσφερθούν, αποδιαρθρώνοντας τα προγράμματα σπουδών. Την ίδια στιγμή δεκάδες εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματός μας παραμένουν αδιόριστα και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη. Επιπλέον, οι συνεχείς περικοπές των τακτικών προϋπολογισμών οδηγούν σε σημαντικότατα λειτουργικά προβλήματα», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 
«Μεγάλο μέρος των φοιτητριών και των φοιτητών μας δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες για σίτιση και στέγαση και της σχεδιαζόμενης κατάργησης των δωρεάν συγγραμμάτων», σημειώνουν. Κάνουν επίσης λόγο για «εξευτελισμό της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης» και τελικά ζητούν «να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα».
 
Οι καθηγητές του Ιδρύματος θα συνεδριάσουν ξανά στις 5 Οκτωβρίου για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους

 

 

ΠΗΓΗ


Write a comment

Comments: 0