Διορισμούς ζητούν οι πρυτάνεις (ethnos.gr)

Να διορισθούν όλα τα εκλεγμένα μέλη Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ καθώς και οι συμβασιούχοι προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν φέτος τα ελληνικά πανεπιστήμια ζητούν οι πρυτάνεις....

Να διορισθούν όλα τα εκλεγμένα μέλη Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ καθώς και οι συμβασιούχοι προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν φέτος τα ελληνικά πανεπιστήμια ζητούν οι πρυτάνεις.

Με ανακοίνωσή του, το προεδρείο και η Συντονιστική Επιτροπή της Συνόδου των Πρυτάνεων ζητούν την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των ήδη εκλεγμένων (εκατοντάδων) μελών ΔΕΠ των πανεπιστημίων.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι πολλά πανεπιστημιακά τμήματα αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς τη συμβολή των εκπαιδευτικών που εργάζονται με βάση το καθεστώς του Π.Δ./τος 407/80 και για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση, την ίδια στιγμή που έχουν εγκριθεί 1.480 θέσεις των εκτάκτων στα ΤΕΙ.

Αναστολή
Γι' αυτούς τους λόγους η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, διότι αδυνατεί σε πολλές περιπτώσεις να υλοποιήσει τα προγράμματα σπουδών του λόγω του μηδενισμού των πιστώσεων για πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και ουσιαστικές διδακτικές ανάγκες σε ποσοστό τουλάχιστον 17% των υπηρετούντων μελών Διδακτικού Προσωπικού.

«Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία ομαλής φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών μέσα στον προβλεπόμενο από το πρόγραμμα χρόνο» αναφέρει το πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, τα πανεπιστήμια το ένα μετά το άλλο ξεκινούν τις διαδικασίες για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης. Στις 22 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ύστερα από απόφαση των πρυτανικών αρχών του.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 του μήνα.

Θα ακολουθήσουν οι εκλογικές διαδικασίες στις 24 Οκτωβρίου στα πανεπιστήμια Αιγαίου και Γεωπονικό.

 

 

ΠΗΓΗ

 


Comments: 0 (Discussion closed)
    There are no comments yet.