Εμπαιγμός αδιόριστων πανεπιστημιακών (902.gr)

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2,5 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ
Περιμένουν πάνω από δύο χρόνια το διορισμό τους και στη σημερινή κινητοποίησή τους δε βρέθηκε ένας αρμόδιος να τους δει! Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός του υπουργείου Παιδείας, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, στους 920 εκλεγμένους πανεπιστημιακούς που περιμένουν το διορισμό τους. Η «Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ Υπό Αναμονή Τοποθέτησης "Α-Λέκτωρ"» έκανε σήμερα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, για να εισπράξει, μετά από δυόμιση ώρες αναμονής, την απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να τους δει!...

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει «επάξια» την προκλητική συμπεριφορά των προηγούμενων κυβερνήσεων: Εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο τους 920 εκλεγμένους πανεπιστημιακούς, την ίδια ώρα που αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ιδρύματα, χωρίς να είναι ενταγμένοι σε κανένα εργασιακό καθεστώς!

Στην ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ Υπό Αναμονή Τοποθέτησης "Α-Λέκτωρ"» τονίζουν: «Τα υπό διορισμό μέλη ΔΕΠ είμαστε αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους της ακαδημαϊκής αλυσίδας: Δεν υπαγόμαστε σε κανένα εργασιακό καθεστώς, δεν αποκτούμε προϋπηρεσία, δεν δικαιούμαστε κονδύλια για έρευνα. Εξακολουθούμε ωστόσο να στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, βιώνοντας παράλληλα συνθήκες ακαδημαϊκής και εργασιακής απαξίωσης, η παράταση των οποίων οδηγεί στην ηθική, οικονομική και επιστημονική εξαθλίωση και εξουθένωση ή στη φυγή στο εξωτερικό».

Θυμίζουν ότι «το Νοέμβριο του 2011, ο εγκεκριμένος (με δημοσιευμένη στο ΦΕΚ υπουργική απόφαση) διορισμός 400 μελών ΔΕΠ και καθηγητών ΤΕΙ ανακλήθηκε (!) και μετακυλίστηκε την 2/1/2012, ενώ την ίδια στιγμή προσλαμβάνονταν 1200 ειδικοί φρουροί. Το 2012 είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά, δεκαετίες τώρα, που δεν έγινε ούτε ένας διορισμός καθηγητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν έως και το 2010-2011 διορίζονταν κάθε χρόνο 600-700 μέλη ΔΕΠ. Η πρωτοφανής πιθανότητα διορισμού 100 πανεπιστημιακών το 2013, αναλογεί ουσιαστικά σε 50 διορισμούς για το 2012 και 2013»!

Απαιτούν «να ολοκληρωθούν όλοι οι διορισμοί των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ εντός του 2013. Ειδάλλως, να δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε ένα αποδεκτό χρονοδιάγραμμα διορισμών. Να σταματήσει η "εθελοντική" και αμισθί εργασία σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι όποιες πραγματικά έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από διδάσκοντες με αξιοπρεπείς όρους. Να σταματήσει η επίκληση "έκτακτων αναγκών" ως πρόσχημα γενίκευσης της ελαστικής εργασίας».

 

ΠΗΓΗ

 

Write a comment

Comments: 0