Αδιόριστα μέλη ΔΕΠ: Κλιμακώνουν τον αγώνα για το διορισμό τους (902.gr)

Η επιμονή κι οι κινητοποιήσεις φαίνεται ότι αρχίζουν να φέρνουν κάποια αποτελέσματα για τους περίπου 900 αδιόριστους πανεπιστημιακούς που έχουν εκλεγεί αλλά αναμένουν το διορισμό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό (κάποιοι από αυτούς ακόμα και για τρία χρόνια)....

Εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ Υπό Αναμονή Τοποθέτησης "Α-Λέκτωρ"» συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο μετά από πρόσκληση του υπουργού και απέσπασαν δέσμευση ότι μέσα στο 2013 θα δοθούν πιστώσεις για 302 θέσεις (πράγμα θετικό γιατί οι περισσότεροι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται) και ότι θα δημοσιευθεί και θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας στους διορισμούς με βάση την ημερομηνία εκλογής των μελών ΔΕΠ.
Ωστόσο για το πότε θα γίνουν οι διορισμοί δεν υπήρξε δέσμευση από τον υπουργό, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία «Α- Λέκτωρ». Γι' αυτό και η Πρωτοβουλία καλεί όλα τα μέλη της σε συνέχιση και κλιμάκωση της πίεσης προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία. Στην κατεύθυνση αυτή θα οργανώσει σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων κατά το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Write a comment

Comments: 0