Τι είπε ο υπουργός Παιδείας στους αδιόριστους πανεπιστημιακούς (esos.gr)

Δεν έχουν κατανεμηθεί ακόμη οι αντίστοιχες πιστώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης), γι αυτό και  δεν έχουν ακόμη  οι διορισμοί   των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Αυτό είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  στη συνάντηση με το Συντονιστικό όργανο των αδιόριστων εκλεγμένων μελών ΔΕΠ

 

Όπως ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό Οργανο ο υπουργός Παιδείας:...

-Δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ούτε πόσες θα είναι οι πιστώσεις που θα διατεθούν στο υπουργείο του ούτε πότε θα γίνει αυτό.
-Ωστόσο δεσμεύθηκε ότι, όταν δοθούν, θα κατανείμει στα αδιόριστα μέλη ΔΕΠ το σύνολο των θέσεων (συγκεκριμένα 302) που πλέον αφορούν το 2013 και τις οποίες έχει ζητήσει με σχετικά έγγραφα στο υπ. Δοικητικής Μετραρύθμισης (Ιανουάριο και Οκτώβριο του 2012).
Αναφορικά με το ζήτημα της λίστας, και κατόπιν επιμονής της συντονιστικής, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα τη δημοσιοποιήσει και θα την τηρήσει. Παρότι ο ίδιος θεωρεί πως, ως δημόσιο πρωτόκολλο, η λίστα είναι προσβάσιμη σε όποιον θέλει ατομικά να ενημερωθεί, είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα η αρμόδια υπηρεσία δεν γνωστοποιεί σε κανέναν μας τον ατομικό αριθμό κατάταξης. Η Συντονιστική έθεσε στον υπουργό και το θέμα της ανισότητας που προκαλείται από την πολιτική των μεταφορών πίστωσης  χωρίς παράλληλα να πραγματοποιούνται διορισμοί βάσει της λίστας.

Η Συντονιστική εκτιμά ως θετική τη δέσμευση ως προς τη δημοσίευση και τήρηση της λίστας και αναμένει άμεσα τις σχετικές κινήσεις του υπουργείου. Όσον αφορά στο ζήτημα των διορισμών, και δεδομένου του ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση επί της ουσίας, καλεί όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας σε συνέχιση και δη κλιμάκωση της πίεσης προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία. Στην κατεύθυνση αυτή η Συντονιστική οργανώνει σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων κατά το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

ΠΗΓΗ

 

Write a comment

Comments: 0