Γ. Μυλόπουλος: «Σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία του ΑΠΘ» (agelioforos.gr)

Σε σοβαρό κίνδυνο τίθεται η εύρυθμη λειτουργία του ΑΠΘ εξαιτίας της αποχώρησης των 82 διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, της συρρίκνωσης της δημόσιας χρηματοδότησης και των κενών που δημιουργούνται στο διδακτικό προσωπικό από τις συνταξιοδοτήσεις. Το ...καμπανάκι κρούει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος διαβεβαιώνοντας τους 82 αποχωρούντες διοικητικούς πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της παραμονής τους....

«Μετά την εφαρμογή του Ν. 4093/2012 περί κινητικότητας, σύμφωνα με τον οποίο ετέθησαν σε διαθεσιμότητα 82 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου μας, ήρθε η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που ασκήθηκαν, προκειμένου να παραμείνουν στην υπηρεσία τους», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε: «Εκτός από την αυτονόητη συναδελφική αλληλεγγύη, την οποία τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι εκφράζουμε προς τους αποχωρούντες, υπάρχει αυτή τη στιγμή και έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα για τη δυνατότητα λειτουργίας του Ιδρύματος κάτω από τέτοιες δυσμενείς συνθήκες».

«Σε δεινή θέση το ΑΠΘ»

Το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, με το λιγότερο διοικητικό προσωπικό σε σχέση με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, αναλογικά με το μέγεθός του, βρίσκεται σήμερα σε δεινή θέση, σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο.

«Η αποχώρηση των 82 υπαλλήλων, που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στη διοίκηση, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της δημόσιας χρηματοδότησης και τα κενά που δημιουργούνται στο διδακτικό προσωπικό από τις συνταξιοδοτήσεις και το μη διορισμό όσων εκλέγονται σε θέσεις καθηγητών, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος», υπογράμμισε.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Comments: 0 (Discussion closed)
    There are no comments yet.